Societate cu raspundere limitata este cea mai des intalnita forma de organizare a activitatii comerciale pe teritoriul Romaniei.

Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatii raspund numai in limita capitalului social subscris, care trebuie fixat de catre asociati, cu respectarea plafonului minim prevazut de legea in vigoare in valoare de 200 lei.

Asociatii raspund in limita aportului la capitalul social, subscris si varsat. Asta inseamna cu patrimoniul firmei si nu cu bunurile proprii. Capitalul social actual este modic: 200 de lei.

Asociatii pot decide, fara limita, cate coduri CAEN (obiecte de activitate) pot sa declare si le pot modifica oricand exista doua optiuni pentru plata impozitului trimestrial: 3% impozit pe venit sau 16% impozit pe profit.

In cazul datoriilor, raspunderea fiecarui asociat este limitata la capitalul social pe care l-a depus in momentul infiintarii firmei.


Aveti la dispozitie numerele de telefon: 0745 095 320 | 0741 498 658 pentru aflarea actelor de care aveti nevoie si pentru consultanta de specialitate la infiintarea unui SRL.

Formular de contact