Avantajele pe care un strain trebuie sa le cunoasca atunci cand vrea sa-si deschida o firma (SRL) in Romania
Orice SRL inregistrat in Romania este recunoscut in toata Uniunea Europeana si poate desfasura afaceri in comunitatea europeana si nu numai.

Cetatenii din alta state profita in sensul bun de faptul ca Romania ofera multe avantaje pentru a face afaceri, datorita costurile mici si mainii de lucru ieftina, asa ca pana acum sunt inregistrate peste 200.000 de societati romanesti care au actionari persoane cu alta nationalitate.

Strainii care doresc sa lucreze cu o societatea romaneasca SRL pot face acest lucru fara probleme. Insa, „se limiteaza la unele domenii de activitate cum ar fi de exemplu: constructii, transport – terestru, naval, constructii de nave, imobiliare – sa cumpere terenuri si case in Romania si sa le vanda strainilor, pot face turism, etc”, explica reprezentantii Prima Consult Galati, centru de consultanta in domeniul infiintari si functionarea firmelor, avand sediul pe strada Portului NR.25, langa BCR, aproape vizavi de sediul Registrului Comertului.

Impozite de 3%
Motive pentru care cetateni straini ar trebui sa i?i deschida firme (SRL, cea mai intalnita forma juridica in Romania). In primul rand este vorba de gradul de impozitare care este de numai 3% impozit pe venit. Altfel spus, „din tot ce incasez in trei luni platesc 3%. Ca un caz concret: daca in trei luni acumulat incasez 1000 de euro, se plateste 3% din aceasta suma catre statul roman”, mai explica specialistii de la Prima Consult – Centru de Consultanta.
Se pot face afaceri in UE

Apoi, un alt motiv, al doilea sa-i spunem, SRL – ul inregistrat in Romania este recunoscut in toate statele care sunt membre ale Uniunii Europeane.

Costuri reduse cu forta de munca
Apoi, unul din motivele pentru care este bine ca un cetatean strain sa-si deschida firma in Romania este cel legat de salariile din tara noastra, venitul mediu in tara noastra este de 300 de euro.

Acces la deducerile de TVA intracomunitar
Un al patrulea atu, se poate opta ca societatea inregistrata in Romania sa devina platitor de TVA. Avantul pentru aceasta optiune este ca astfel SRL-ul inregistrat in Romania poate primi deduceri TVA-ul local, dar ?i pentru TVA-ul intracomunitar.

Conditii
O societate (SRL) infiintata in Romania se va supune legislatie fiscale din Romania indiferent de cetatenia asociatului/asociatiilor. Sediul social se poate inregistra la avocat unde automat este contract de asistenta juridica.

Afaceri de aproape 43 de miliarde de euro
Romania avea peste 200.000 de firme cu capital strain, in ianuarie, cu o valoare a capitalului social subscris de peste 42,8 miliarde euro, in prima luna din acest an fiind inmatriculate 350 de noi societati, se arata in datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
Astfel, in prima luna din acest an, erau 204.816 firme cu capital social cu participare straina la capital, din care cele mai multe proveneau din Italia, respectiv 41.896 firme.
Din punct de vedere al capitalului social, pe primul loc se situeaza Olanda cu peste 8,45 miliarde euro (4.766 firme), tara fiind urmata de Austria, cu circa 4,85 miliarde euro (7.049 firme) si Germania – cu 4,55 miliarde euro (21.138 firme).
Un numar de 449 societati comerciale cu participare straina la capitalul social au fost inmatriculate in Romania in luna ianuarie a acestui an. Valoarea totala a capitalului subscris s-a ridicat la 749,7 milioane lei (165,62 milioane euro).
Multinationalele fac afaceri de 112 mld. euro pe an in Romania. Germanii, austriecii si francezii conduc topul.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn