sursa foto:www.capital.ro

Centru de Consultanta Galati va anunta ca a mai ramas putin timp pana incepe programul START-UP NATION ROMANIA,
in putinul timp ramas noi va stam la dispozitie pentru a infiinta un SRL sau SRL-D, aceasta fiind prima conditie pentru a putea accesa programul START-UP NATION ROMANIA!
Centru de Consultanta Galati te ajuta prin juristii nostri care eu acumulat in delungul anilor o bogata experienta in ce consta infiintari, modificari acte.
Centru de Consultanta Galati va aduce la cunostinta noile modificari aparute in programul START-UP NATION ROMANIA, dupa cum urmeaza: a fost modificat criiteriul prin care se cerea creearea de 2 locuri de munca minim, la un singur loc de munca minim. A mai fost modificata perioada de mentinere a locului de munca de la 3 ani a scazut la 2 ani. A mai fost adaugat la cheltuieli eligibile si TVA nedeductibil, foarte imortant! Harry Ilan Laufer secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a declarat pe pagina sa de facebook ca „dupa o ampla dezbatere publica am ajuns la un consens cu toti cei care sunt inmplicati in procesul de elaborare a programultui Start-Up Nation.” a mai declarat ca ” in acest moment se lucreaza intens asupra normelor de aplicare, iar dupa sarbatori le vom avea in forma finala.” O alta modificare este ca tinerii absolventi au un punctaj suplimentar de 20 de puncte,iar aici nu conteaza daca ai absolvit scoala profesional sau facultatea.
Intrebat in legatura cu cooptarea unei firme de consultanta care sa depuna proiectul pentru solicitantul unei finantari Start Up, secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Harry Ilan Laufer a lasat sa se inteleaga ca nu va mai fi nevoie de asa ceva in acest an. „Nu aveti neaparat nevoie de consultanta! Voi face eu public toate procedurile si modul de urmat ca sa puteti aplica si singuri. Garantat!”, a fost raspunul oferit de Harry Ilan Laufer. Tot pe reteaua de socializare a fost intrebat secretarul de stat Harry Ilan Laufer, despre data si ora inscrierii in program si daca (primul venit) va ramane exclusiv criteriul de departajare? acesta a raspuns ca este vorba despre ” luna mai, inca nu avem o data! Depunere si in functie de punctaj. Nu mergem pe primul venit.” Un alt criteriu important este faptul ca cel care a mai avut o alta societate nu poate accesa programul daca in societatea noua are ca obiect principal acelasi cod CAEN ca la prima societate. Daca cineva doreste sa construiasca o cladire nu poate accesa acest program deoarece programul merge doar pe achizitie. Foarte important angajarea se face dupa ce sunteti acceptati in proiect.
O alta intrebare tot pe reteaua de socializare adresata secretarului de stat Ilan Laufer, daca „franciza este eligibila?” si raspunsul a fost „da”.
Ilan Laufer a mai declarat „Mergem pe un sistem de punctaj transparent si automatizat. Este cea mai transparenta metoda.”
Secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Harry Ilan Laufer a scris pe pagina sa de socializare conditiile si topul cheltuielilor eligibile:

„Conditii finale de eligibilitate:
1. Infiintarea firmei dupa 30.Ian.2017
2. Crearea unui singur loc de munca
3. Mentinerea locului de munca pentru 2 ani
Top cheltuieli eligibile:
1. Echipamente, utilaje, autovehicule, mobilier, aparatura, tehnica, TVA nedeductibil.
2. Salarii, chirii, utilitati, achizitie spatiu de lucru
3. Software, cursuri de perfectionare,consultanta”

Asteptam cu mare interes „normele de aplicare la care se lucreaza intens, iar dupa sarbatori le vom avea in forma finala a declarat” asa cum a declarat secretarul de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Harry Ilan Laufer.

Centru de Consultanta Galati va publica normele de aplicare in forma finala. Pentru cei care vor sa acceseze acest program si inca nu au deschis un SRL sau un SRL-D, Centru de Consultanta Galati va sta la dispozitie.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn